Składniki:
razowy makaron
3/4 szkl. brązowej soczewicy (ugotowanej w 1,5 szkl. wody wraz z solą, majerankiem i odrobiną kminku)
5 pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów/2 świeże pomidory
3 łyżki śmietany owsianej
sól
zioła prowansalskie
genialny obiadek ;)
OdpowiedzUsuńDzięki :).
UsuńCzy można użyć innego koloru soczewicy?Mam w domu zieloną i czerwoną.
OdpowiedzUsuńJak długo makaron był gotowany?Nigdy nie umiem tego dobrze zrobić, zwykle jest rozgotowany:)
Ja wybrałabym zatem zieloną, tym bardziej, że soczewica czerwona ma tendencję do rozgotowywania się - przynajmniej u mnie :P. A makaron najlepiej gotować tyle, ile jest napisane na opakowaniu; jeśli piszą, żeby gotować np. 12-14 min. to ja gotuję 13 ;). Pozdrawiam i powodzenia!
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam, ale nie mogłam zdobyć pieczarek, dałam za to sporo startej marchewki- wyszło przepyszne!
OdpowiedzUsuń