sobota, 2 czerwca 2012

Lekka przekąska z akcentami fracusko-włoskimi :]


Składniki (na 6 szt.):

160 g ciasta francuskiego
1 duża pieczarka
20 g cebuli
2 pomidory suszone
orzeszki piniowe
zioła prowansalskie
olej

Z ciasta wykroiłam małe koła, na które nałożyłam po łyżce cebuli i pieczarek podsmażonych na oleju, posypałam posiekanymi pomidorami, orzeszkami pinii oraz ziołami. Zapiekłam przez kilka minut w temp. 200 st.
Świetne danie jako przystawka/przekąska, a w sumie to zawsze i wszędzie ;), gdyż jest pyszne!

A przez najbliższy tydzień Badylarnia zawiesza działalność, gdyż będzie szukać wegańskich inspiracji w:

pinterest.com

À plus!

2 komentarze:

  1. robię podobne przekąski:) są łatwe w zrobieniu i smaczne, spróbuję kiedyś twoich. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pysznie:)

    OdpowiedzUsuń