Składniki:
200 g ryżu
pół szkl. zielonej soczewicy
5 dużych pieczarek
mała cebula
opakowanie mrożonego brokuła
5 łyżeczek przecieru pomidorowego
olej/oliwa
sól
pieprz
Ryż i soczewicę (ok. pół h) gotujemy. Pokrojoną cebulę i pieczarki dusimy na oleju/oliwie, dodajemy ugotowaną soczewicę i brokuł. Jeśli potrzeba to dolewamy trochę wody i/lub oleju/oliwy, przykrywamy i dusimy do pożądanej miękkości brokuła. Następnie dodajemy przecier, ryż, doprawiamy do smaku, dusimy jeszcze chwilę i zajadamy. Smacznego!
A jeśli ktoś jeszcze nie widział to polecam film Widelce zamiast noży http://www.forksoverknives.com/
A na koniec :P
http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/ |
No to mam pomysł na jutrzejszy obiad :)
OdpowiedzUsuńSmacznego ;)!
Usuńteż na pewno wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńuwielbiam połączenie ryżu z soczewicą :) aż żałuje że dziś sobie takiego obiadu nie zrobiłam ;)
OdpowiedzUsuńale jutro też jest dzień :P
UsuńDobre. Tak nawet stwierdziła moja współokatorka-mięsożerca. ;)
OdpowiedzUsuńFajowo ;)
Usuń