Kalafior z czarnuszką
Składniki:
1 kalafior
sól
oliwa
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka czarnuszki
1 łyżeczka granulowanego czosnku (lub ząbek przeciśnięty przez praskę)
2 garście posiekanej natki pietruszki
Kalafior podzielony na różyczki gotujemy 5 min. w osolonej wodzie. W garnku na oliwie rozgrzewamy przyprawy, dodajemy kalafior, chwilę smażymy mieszając, a na końcu posypujemy pietruszką. Smacznego!
uwielbiam kalafior w każdej postaci, a przygotowany według tego przepisu musi być pyszny:) na pewno wypróbuję;)
OdpowiedzUsuńJa też, choć w naszym domu tylko ja :P. Smacznego! :D
UsuńNo dobra, ale gdzie miejsce i czas dla czarnuszkę? Wystarczy posypać twardymi nasionami czarnuszki różyczki kalafiora "na końcu"??? Czegoś w tym przepisie brakuje.
OdpowiedzUsuń"W garnku na oliwie rozgrzewamy przyprawy", czyli też czarnuszkę :>.
UsuńDziś zrobiłam. Takie łatwe i przepyszne!
Usuń