Przepis zaczerpnęłam z programu "Zostań wege na 30 dni" (dzień szósty). Zupa jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu, sycąca, a nade wszystko wyborna w smaku - koniecznie z dużą ilością świeżej zieleniny!
Składniki:
puszka krojonych pomidorów
puszka mleka kokosowego
puszka kukurydzy
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Pomidory doprowadzamy w garnku do wrzenia, dodajemy mleko kokosowe, a po chwili wsypujemy kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerzu obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
nie jadłem podobnej zupy, ale chętnie bym spróbował;)
OdpowiedzUsuń:>
UsuńJak duża powinna być puszka mleka kokosowego?
OdpowiedzUsuń400 ml ;)
Usuńmnie zastanawia czy jedna puszka pomidorów to nie za mało na taki przepis? tym bardziej, że w przepisie jest aż puszka kukurydzy.
OdpowiedzUsuńAgniese
Moim zdaniem w zupełności wystarcza. Pozdrawiam :).
UsuńSuper przepis! Ja nie dawałam całej puszki kukurydzy, ale i tak smakowało super! Szkoda, że to taka jednorazówka - następnym razem muszę zrobić więcej.
OdpowiedzUsuń