środa, 12 grudnia 2012

Świąteczna brukselka z kasztanami



Brytyjskie świąteczne danie prosto od Nigelli ;) - http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1094089/Christmas-sprouts.html


Składniki:

750 g brukselki
125 g kasztanów pakowanych próżniowo lub z puszki (znalazłam takie w sklepie Aldi)
50g margaryny
gałka muszkatołowa 
sól i pieprz do smaku
Brukselkę gotujemy ok. 5 min., solimy pod koniec gotowania. W tym czasie rozpuszczamy masło i grzejemy w nim kasztany. Mieszamy je z ugotowaną brukselką, dodajemy przyprawy. Słodycz kasztanów i goryczka brukselki - ideał ;). Smacznego! :)

2 komentarze:

  1. Bardzo oryginalny przepis, nie widziałam jeszcze takiego połączenia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też robiłam to danie po raz pierwszy... Widać, że Brytyjczycy chyba lubią nietypowe połączenia :P.

      Usuń