wtorek, 1 maja 2012
Pieczone kotlety z kapusty kiszonej
Składniki:
3 garście kapusty kiszonej
garść posiekanej natki pietruszki
garść ziaren słonecznika
1 łyżka mąki z ciecierzycy
1 łyżka mąki kasztanowej
2 łyżeczki cukru trzcinowego
łyżeczka kminku
sól
pieprz
olej
bułka tarta
Najpierw płuczę kapustę, aby trochę zniwelować kwaśny smak. Następnie wrzucam wszystkie składniki do malaksera i miksuję na dosyć gładką masę (olej dodaję powoli, aby nie przesadzić z ilością, ale jednocześnie dać tyle, żeby masa była klejąca).
Formuję kotlety, które obtaczam w bułce tartej.
Piekę w 180 st. około 20 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz