środa, 20 czerwca 2012

Kotlety kalafiorowe z hummusem


Składniki (na 4 kotlety):

pół puszki ciecierzycy
1 łyżka sezamu
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
pół cebuli
sól 
pieprz
pół kalafiora
bułka tarta
olej do smażenia

5 pierwszych składników miksujemy na hummus. Dodajemy cebulę i ugotowany al dente (odciśnięty z wody) kalafior. Składniki miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, i formujemy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

14 komentarzy:

  1. Bardzo chętnie bym takie zjadła, jeśli pozwolisz ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne takie grubiutkie :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. aaa... skorpiony!

    OdpowiedzUsuń
  4. jeśli smakują tak dobrze jak wyglądają to chętnie spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Domowy, swojski obiad, to lubię! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Domowe i proste = najlepsze ;).

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie apetyczne, że musiałam jej umiescić u siebie.
    Mam nadzieję, że nie masz mi za złe.

    Pozdrawiam - Maria

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście - im więcej osób zajada po wegańsku tym lepiej :)! Pozdrawiam

      Usuń