środa, 13 czerwca 2012

Kotlety z fasoli




Składniki (na 4 kotlety):

1 puszka czerwonej fasoli (albo nie z puszki, ugotowanej)
1/4 szkl. płatków owsianych (moczymy przez 10 min. w ciepłej wodzie i odcedzamy)
2 ząbki czosnku
1 cebula*
sól
pieprz
majeranek
bułka tarta

Miksujemy składniki, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. *Zapomniałam dodać cebuli :], ale i tak wyszły smaczne :).


Sos do sałaty:

śmietanka owsiana + cukier + sok z cytryny = cała micha w brzuchu ;)

2 komentarze:

  1. ostatnio robiłam z grochu łupanego :)
    A z fasoli tez i fajnie smakują :) pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kotlety warzywne są w ogóle najlepsze :). Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń