czwartek, 5 lipca 2012

Cannelloni z kurkami

Wygląda na to, że sezon kurkowy rozpoczął się na dobre!



Składniki:

10 szt. cannelloni
2 łyżki margaryny wegańskiej
4 garście kurek
1 duża cebula
2 łyżki śmietany owsianej
sól
pieprz
zioła prowansalskie
puszka pomidorów

Cebulę z kurkami smażymy na margarynie, dodajemy śmietanę i przyprawy. Nadziewamy canneloni, układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy pomidorami z puszki. Pieczemy w 200 st. około 35 min. Pychota!

4 komentarze:

  1. szukam już długo ciekawego sposobu, by nadziać canneloni i wreszcie znalazłam! Kurki - rewelacyjny pomysł :). Napewno skorzystam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja z kolei szukam nowych pomysłów na kurki, gdyż u mnie codziennie nowa dostawa z lasu ;). Smacznego! :)

      Usuń
  2. A co to jest Canneloni ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cannelloni do makaron w postaci duuużych rurek :). Na Wikipedii jest zdjęcie, o takie: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Pastasorten3.JPG&filetimestamp=20060630150008

      Usuń