Składniki:
5 garści szpinaku
10 pieczarek
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz
2 płaty ciasta francuskiego
Szpinak obgotowujemy i dobrze odciskamy z wody. Siekamy. Pieczarki i cebulę podsmażamy, dodajemy szpinak, przyprawiamy sosem sojowym, cytryną, czosnkiem, solą i pieprzem. Farsz nakładamy na kwadraty z ciasta francuskiego, formujemy koperty i pieczemy ok. 15 min. w 200 st. Smacznego!
porywam kilka na raz!
OdpowiedzUsuńUlubione! Zamawiam! Bez spóły ;)
OdpowiedzUsuńsię robi :P
UsuńO jaki smaczny przepis na wykorzystanie ciasta francuskiego.
OdpowiedzUsuńno, tym razem wyszło wytrawnie ;)
Usuńdzisiaj zrobiłam, pychota :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :).
Usuń