niedziela, 19 sierpnia 2012

Przekąska z cukinią


Składniki:

1 płat ciasta francuskiego
przecier pomidorowy
mała cukinia
cebula
orzeszki piniowe

Ciasto smarujemy przecierem, na wierzchu gęsto układamy cukinię (pokrojoną w bardzo cienkie plasterki), następnie piórka cebuli. Posypujemy orzeszkami pinii. Pieczemy przez 10 - 15 min. w 180 st. Po wyjęciu ciasta z piekarnika kroimy je na prostokąty. Smacznego!

9 komentarzy:

  1. wszystko co z cukinią to przypada mi go gustu!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też robiłam podobne danie, naprawdę smaczne i szybkie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Staram się wymyślać różne opcje na dania cukiniowe, ponieważ mamy taki jej wysyp, że ciężko to ogarnąć ;). Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Świetny pomysł! Częstuję się:)Pysznie u Ciebie!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń