Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
przecier pomidorowy
mała cukinia
cebula
orzeszki piniowe
Ciasto smarujemy przecierem, na wierzchu gęsto układamy cukinię (pokrojoną w bardzo cienkie plasterki), następnie piórka cebuli. Posypujemy orzeszkami pinii. Pieczemy przez 10 - 15 min. w 180 st. Po wyjęciu ciasta z piekarnika kroimy je na prostokąty. Smacznego!
wszystko co z cukinią to przypada mi go gustu!:)
OdpowiedzUsuńMnie też :P!
UsuńTeż robiłam podobne danie, naprawdę smaczne i szybkie :)
OdpowiedzUsuńStaram się wymyślać różne opcje na dania cukiniowe, ponieważ mamy taki jej wysyp, że ciężko to ogarnąć ;). Pozdrawiam!
UsuńŚwietny pomysł! Częstuję się:)Pysznie u Ciebie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Zapraszam :). Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńale to mysi być dooobreeee!
OdpowiedzUsuńmusi :P
UsuńNo w sumie jest takie trochę mysie - skromne :P, ale za to dobre :)!
Usuń