czwartek, 16 sierpnia 2012

Zupa z soczewicą

Przepis zainspirowany zupą Anny R., prosto z Australii :).

Składniki:

3 ziemniaki (pokrojone w kostkę)
1 marchewka (pokrojona w plasterki)
mała cebula (pokrojona w kostkę)
mała cukinia (obrana i pokrojona w kostkę)
pół szkl. soczewicy (u mnie czerwona)
eko kostka warzywna
łyżka oliwy
4 szkl. wody

10 suszonych pomidorów (pokrojonych)
4 garście małego makaronu (u mnie małe penne)

Wszystkie warzywa (oprócz pomidorów) i soczewicę zalewamy w garnku wodą. Wrzucamy kostkę warzywną i gotujemy 20 min. Następnie dodajemy oliwę, pomidory i makaron, i gotujemy kolejne 10 min. Zupa jest tak sycąca, że może zastąpić cały obiad :). Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz