sobota, 6 października 2012

Babeczki z żółtymi malinami


Składniki (na 6 szt.):

1 szkl. mąki
1/3 szkl. poppingu z amarantusa
1/3 szkl. wiórków kokosowych
1/4 szkl. cukru trzcinowego
pół łyżeczki sody
1/3 szkl. oleju
3 łyżki mleka owsianego

maliny

Składniki mieszamy, aby powstało ciasto. Jeśli jest taka potrzeba możemy dodać więcej oleju i/lub mleka. Ciasto układamy w formie do muffinek. Do każdej z nich wciskamy jedną/dwie maliny. Pieczemy w 200 st. przez 15 min. Pyszne i zdrowe. Smacznego!

8 komentarzy:

  1. mniammmm :))) musiałybyć pyyyycha:)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszą być pyszne, trzeba spróbować takie zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. są łatwe i szybkie w wykonaniu, więc zrób koniecznie ;)

      Usuń
  3. Cześć!
    Zapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
    Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
    Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!

    http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/

    OdpowiedzUsuń