Babeczki z żółtymi malinami
Składniki (na 6 szt.):
1 szkl. mąki
1/3 szkl. poppingu z amarantusa
1/3 szkl. wiórków kokosowych
1/4 szkl. cukru trzcinowego
pół łyżeczki sody
1/3 szkl. oleju
3 łyżki mleka owsianego
maliny
Składniki mieszamy, aby powstało ciasto. Jeśli jest taka potrzeba możemy dodać więcej oleju i/lub mleka. Ciasto układamy w formie do muffinek. Do każdej z nich wciskamy jedną/dwie maliny. Pieczemy w 200 st. przez 15 min. Pyszne i zdrowe. Smacznego!
ten poppingowy dodatek fajny!
OdpowiedzUsuńi zdrowy! :)
Usuńmniammmm :))) musiałybyć pyyyycha:)
OdpowiedzUsuńtak :)
Usuńmuszą być pyszne, trzeba spróbować takie zrobić:)
OdpowiedzUsuńsą łatwe i szybkie w wykonaniu, więc zrób koniecznie ;)
UsuńCześć!
OdpowiedzUsuńZapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!
http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/
dziękuję za zaproszenie :)!
Usuń