Składniki:
opakowanie makaronu
puszka mleka kokosowego
20 szt. brukselki
10 pieczarek
2 czerwone cebule
sól
olej
Brukselkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu każdą sztukę kroimy na pół. Na patelni dusimy posiekane cebule i pieczarki. Zalewamy je mlekiem kokosowym, a po kilku chwilach dodajemy brukselkę. Możemy dosolić do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!
Z mleczkiem kokosowym nigdy nie próbowałam. Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńpolecam zatem! ;)
Usuńod kilku dni "chodzi za mną" makaron, chyba w końcu jutro ugotuję :-)
OdpowiedzUsuńtylko polecam dodać więcej brukselki, gdyż tę ilość wyjada się w bardzo szybkim tempie ;)...
Usuńlekko tajsko:)
OdpowiedzUsuńtroszeczkę :)
Usuńbrzmi bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńa jak smakuje :P
UsuńOjacie, brukselka z mlekiem kokosowym! Muszę tak spróbować!
OdpowiedzUsuń