piątek, 5 października 2012

Penne z brukselką i mlekiem kokosowym


Składniki:

opakowanie makaronu

puszka mleka kokosowego
20 szt. brukselki
10 pieczarek
2 czerwone cebule
sól
olej

Brukselkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu każdą sztukę kroimy na pół. Na patelni dusimy posiekane cebule i pieczarki. Zalewamy je mlekiem kokosowym, a po kilku chwilach dodajemy brukselkę. Możemy dosolić do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!

10 komentarzy:

  1. Z mleczkiem kokosowym nigdy nie próbowałam. Ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. od kilku dni "chodzi za mną" makaron, chyba w końcu jutro ugotuję :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tylko polecam dodać więcej brukselki, gdyż tę ilość wyjada się w bardzo szybkim tempie ;)...

      Usuń
  3. brzmi bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojacie, brukselka z mlekiem kokosowym! Muszę tak spróbować!

    OdpowiedzUsuń