sobota, 19 maja 2012
Lody truskawkowe!
Składniki (na 8 gałek):
20 zamrożonych truskawek
8 łyżek śmietany sojowej
10 łyżek mleka sojowego (niesłodzonego)
1 łyżka cukru (pudru/trzcinowego/miodu sosnowego/syropu z agawy/itp.) - ja musiałam dodać, bo akurat moje truskawki były dość kwaśne
Zamrożone truskawki rozdrobniłam w malakserze (taki przedpotopowy, a najlepiej się sprawdza), potem dodałam mleko i śmietanę, a na końcu cukier. Miksowałam do uzyskanie jednolitej, kremowej masy.
Nie przepadam za lodami owocowymi, ale te były po prostu pyszne!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
zdecydowanie wolę sorbety, ale nigdy nie próbowałam na soi ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana ;)
www.gastronomygo.blogspot.com
A ja właśnie nie lubię sorbetów, tylko lody o kremowej konsystencji ;).
Usuńpozdrawiam!
Przepis prezentuje się bardzo smakowicie! Pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję :).
UsuńWegańskich lodów nie jadłam;D Ale wyglądają pysznie!:)
OdpowiedzUsuńSą naprawdę smaczne - polecam :P!
Usuńpiękne:)
Usuńdzięki :>
Usuń