sobota, 19 maja 2012

Lody truskawkowe!


Składniki (na 8 gałek):

20 zamrożonych truskawek
8 łyżek śmietany sojowej
10 łyżek mleka sojowego (niesłodzonego)
1 łyżka cukru (pudru/trzcinowego/miodu sosnowego/syropu z agawy/itp.) - ja musiałam dodać, bo akurat moje truskawki były dość kwaśne

Zamrożone truskawki rozdrobniłam w malakserze (taki przedpotopowy, a najlepiej się sprawdza), potem dodałam mleko i śmietanę, a na końcu cukier. Miksowałam do uzyskanie jednolitej, kremowej masy.

Nie przepadam za lodami owocowymi, ale te były po prostu pyszne!

8 komentarzy:

  1. zdecydowanie wolę sorbety, ale nigdy nie próbowałam na soi ;)
    pozdrawiam ciepło,
    szana ;)
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja właśnie nie lubię sorbetów, tylko lody o kremowej konsystencji ;).
      pozdrawiam!

      Usuń
  2. Przepis prezentuje się bardzo smakowicie! Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wegańskich lodów nie jadłam;D Ale wyglądają pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń