Robiąc ciastka zainspirowałam się tym przepisem.
Składniki:
175 g miękkiej margaryny roślinnej (u mnie Alsan)
70 g cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
230 g mąki
2 łyżki kakao
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy wanilię i mąkę. Następnie ciasto dzielimy na pół i do 1 połowy dodajemy kakao. Formujemy z ciasta kule, wkładamy do folii i schładzamy w lodówce przez min. pół h. Ciasto dość trudno się rozwałkowuje, dlatego przed tą czynnością nie wyciągamy całości z lodówki, tylko odrywamy po kawałku. Wykrojone ciastka pieczemy przez ok. 10 min. w 170 st. Są pyszne ;)!
to ja porywam dwie gwiazdeczki
OdpowiedzUsuńzapraszam ;)
Usuńale masz przyjemne foremki :)!
OdpowiedzUsuńdwie psie: owczarka niemieckiego i sznaucera :)
Usuń