Składniki:
opakowanie spaghetti
pół dyni (miąższu pokrojonego w kostkę)
2 małe cukinie
papryka czerwona
6 pieczarek
2 cebule
sos:
oliwa
musztarda chrzanowa
miód sosnowy
zioła prowansalskie
pieprz
Najpierw przygotowujemy sos - składniki mieszamy w takich proporcjach, jakie nam odpowiadają ;). Do takiej ilości warzyw wystarczy pół szklanki gotowego sosu.
Warzywa kroimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i pieczemy ok. godziny w 200 st.
Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!
te dynie sa obledne. i te kolory :) mysle, ze nie tylko badylarze sie skusza!
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że nie tylko oni ;)!
Usuńo dobre dobre. Ale ja do tego zużyję paczkę "warzyw na patelnię" która mi od dłuższego czasu w lodówce zalega i trzeba wykorzystać (nie wyrzucę przecież).
OdpowiedzUsuńja zużyłam warzywa, które "zalegają na działce" ;). Pozdrawiam!
Usuń