czwartek, 18 października 2012
Kasza jaglana na śniadanie i konkurs blogów wegańskich
Składniki:
3 łyżki kaszy jaglanej
8 łyżek wody
1 łyżka mleka kokosowego w proszku
szczypta soli
1 łyżka poppingu z amarantusa
1 łyżka preparowanej kaszy jaglanej (znalazłam takie cudo w Inter Marche)
bakalie: u mnie tym razem migdały + 2 łyżki mieszanki keksowej
1 łyżka miodu sosnowego
Kaszę gotujemy w wodzie z rozpuszczonym mlekiem kokosowym i szczyptą soli, aż wchłonie cały płyn. Po ostygnięciu mieszamy ją z resztą składników i dosładzamy miodem. Bakalii oczywiście może być więcej i różne rodzaje - ja akurat miała pod ręką takie, ale często dodaję też orzechy, wiórki kokosowe, suszoną żurawinę, śliwki czy morele. Super syte i zdrowe, dające kopa na cały dzień śniadanie :). Smacznego!
A jeśli ktoś chciałby zagłosować na mój blog w konkursie Empatii to zapraszam do lajkowania ;).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dla mnie bomba:)
OdpowiedzUsuńBardzo zdrowe śniadanie :) A zaskoczyła mnie preparowana kasza jaglana, nigdy czegoś takiego nie widziałam.
OdpowiedzUsuńMnie też zaskoczyła ta kasza, ale stwierdzam, że lubię takie zdziwienia ;).
Usuń