Składniki (na 12 szt.): 20 małych pieczarek 2 średnie cebule puszka białej fasoli garść natki pietruszki 2 łyżki mąki (dałam amarantusową) 2 łyżki bułki tartej sól pieprz olej Posiekane pieczarki i cebulę dusimy do miękkości na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną fasolę i miksujemy. Dodajemy mąkę i bułkę tartą, mieszamy, a następnie formujemy kotlety, które smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Wygląda smacznie i zdrowo.:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNa pewno są smakowite :) Pieczarki, cebula? Już je lubię!
OdpowiedzUsuńNiby nic nowego, ale uwieeeelbiam takie xD Do tego ziemniaki, surowy i jestem w domu ;)
OdpowiedzUsuńNo, tak na szybko, z tego, co znalezione w kuchni. U nas wszamane jako burgery ;).
Usuń