Kotleciki pieczrkowo-fasolowe
Składniki (na 12 szt.):
20 małych pieczarek
2 średnie cebule
puszka białej fasoli
garść natki pietruszki
2 łyżki mąki (dałam amarantusową)
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
olej
Posiekane pieczarki i cebulę dusimy do miękkości na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną fasolę i miksujemy. Dodajemy mąkę i bułkę tartą, mieszamy, a następnie formujemy kotlety, które smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Wygląda smacznie i zdrowo.:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNa pewno są smakowite :) Pieczarki, cebula? Już je lubię!
OdpowiedzUsuńNiby nic nowego, ale uwieeeelbiam takie xD Do tego ziemniaki, surowy i jestem w domu ;)
OdpowiedzUsuńNo, tak na szybko, z tego, co znalezione w kuchni. U nas wszamane jako burgery ;).
Usuń