czwartek, 15 listopada 2012

Kotleciki pieczrkowo-fasolowe


Składniki (na 12 szt.):

20 małych pieczarek
2 średnie cebule
puszka białej fasoli
garść natki pietruszki
2 łyżki mąki (dałam amarantusową)
2 łyżki bułki tartej
sól 
pieprz
olej

Posiekane pieczarki i cebulę dusimy do miękkości na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną fasolę i miksujemy. Dodajemy mąkę i bułkę tartą, mieszamy, a następnie formujemy kotlety, które smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Na pewno są smakowite :) Pieczarki, cebula? Już je lubię!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niby nic nowego, ale uwieeeelbiam takie xD Do tego ziemniaki, surowy i jestem w domu ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No, tak na szybko, z tego, co znalezione w kuchni. U nas wszamane jako burgery ;).

      Usuń