piątek, 13 lipca 2012

Dżem wiśniowy z cynamonem


Składniki:

1 kg wiśni
1 kg cukru trzcinowego
łyżka cynamonu

Wiśnie gotujemy z cukrem na małym ogniu (czynność powtarzamy przez przez 2-3 dni). Pod koniec dodajemy cynamon. Jeśli owoce nie są słodkie, możliwe, że trzeba dodać więcej cukru. Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Pycha i ja już myśle sobie,ze do świątecznych wypieków jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też ostatnio myślałam o śniegu, i świętach ;).

      Usuń
  2. aż się głodny zrobiłem;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cześć, łącznie ile godzin gotowałaś dżem? :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Myślę, że około czterech... Ale głowy nie dam sobie uciąć ;). Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiśnie trzeba najpierw wydrylować, tak :D?

    OdpowiedzUsuń