Dżem wiśniowy z cynamonem
Składniki:
1 kg wiśni
1 kg cukru trzcinowego
łyżka cynamonu
Wiśnie gotujemy z cukrem na małym ogniu (czynność powtarzamy przez przez 2-3 dni). Pod koniec dodajemy cynamon. Jeśli owoce nie są słodkie, możliwe, że trzeba dodać więcej cukru. Smacznego!
bardzo fajny pomysł ;D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPycha i ja już myśle sobie,ze do świątecznych wypieków jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńJa też ostatnio myślałam o śniegu, i świętach ;).
Usuńaż się głodny zrobiłem;)
OdpowiedzUsuńNo to wpadnij na kromala ;).
UsuńCześć, łącznie ile godzin gotowałaś dżem? :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMyślę, że około czterech... Ale głowy nie dam sobie uciąć ;). Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDzięki za odpowiedź :)
Usuńpolecam się na przyszłość ;)
UsuńWiśnie trzeba najpierw wydrylować, tak :D?
OdpowiedzUsuń