piątek, 28 września 2012

Smażone kanie


Składniki:

kanie
bułka tarta
mąka
mleko roślinne
sól
olej

Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Zajadamy same, na kanapce, jako kotlet do obiadu albo jak sobie tylko wymarzymy. Smacznego!

13 komentarzy:

  1. Smażone kanie to taka moja domowa legenda :) Ojciec zawsze je robił i były po prostu cudowne w smaku. Z wielką chęcią odtworzyłabym ten smak...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak, u nas też kanie owiane są legendą! nawet nasz pies kocha je jeść :P

      Usuń
  2. pamietam wakacje na wsi, z babcia i dziadkiem..rano chodzili na grzyby a pozniej serwowali mi takie pysznosci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ojjjj jak ja dawno nie jadłam takich"kotletów" pamiętam ich smak do dziś,często je przesalałam hi hi

    OdpowiedzUsuń
  4. co ja bym dała za taką kanię teraz....

    OdpowiedzUsuń
  5. zjadłabym teraz cały talerz takich kań :) uwielbiam grzyby, ale najczęściej musze zadowolić się jedynie pieczarkami...

    OdpowiedzUsuń
  6. Szkoda, że nie ma kto za mnie już zbierać grzybków.. ;) narobiłaś mi smaka

    OdpowiedzUsuń